Naši učitelji


Placeholder

URŠKA OBLAK

petje, flavta, male glasbene urice, nauk o glasbi


Urška je končala flavto na nižji glasbeni šoli v Kranju. Leta 2004 že kot najstnica nastopi v orkestru 32 flavt s Tinkaro Kovač v Avditoriju Portorož na dogodku Orange Jam. Kasneje sama poprime tudi za mikrofon (Diverso), a flavta je redna spremljevalka na vseh koncertih. Kot pevka in flavtistka je sodelovala tudi z orkestrom Gimnazije Kranj, še takrat, ko so bili znameniti spomladanski in božični koncerti v večnamenskem prostoru gimnazije, a vendar že obiskana z zvenečimi imeni kot se Elda Viler, Oto Pestner, Nina Strnad idr. Žene jo predvsem ljubezen do mladih glasbenih nadobudnežev in je vedno znova presenečena nad njihovimi uspehi. Njene flavtistke so uspešne tudi na državnih glasbenih izpitih. Po izobrazbi je pedagoginja, sicer pa ena izmed idejnih vodij Glasbenega centra Ringo.


Placeholder

GAŠPER OBLAK

bobni


Gašper je kot otrok obiskoval ure harmonike. Harmoniko je kmalu zamenjalo zanimanje za bobne in kmalu se je kalil v različnih glasbenih skupinah, med drugimi tudi v skupini Bombaj štampa katere soustanovitelj je Branko Đurić Đuro ter sodeloval z različnimi bobnarji (Gašper Bertoncelj, Ivo Rimc – najbolj poznan po delovanju v zasedbi Leeloojamais). Danes je bobnar v vedno bolj priljubljeni zasedbi Help! – A Beatles Tribute band, ki nastopa po celi Evropi – v Nemčiji, Italiji, Švici… letos pa se bodo celo odpravili v Liverpool na International Beatleweek. Bobnar je tudi v skupini Blow Up, znani po svojem dober igranju in po tem, da naredijo dober žur. Je eden od idejnih vodij Glasbenega Centra Ringo, je tisti, ki opremlja naš prostor za vaje in pomaga mladim bandom ter jih usmerja.


Placeholder

LARA KRIŽAJ

klaviature, kljunasta flavta


Lara je zaključila glasbeno šolo v Kranju iz predmeta klavir. Kot pianistka spremlja zbore – tako je redna spremljevalka vokalne skupine Kokrčan. Poleg tega je korepetitorka vseh naših flavtistk – prečne flavte spremlja tudi na vseh izpitih. Poleg klaviatur poučuje tudi kljunasto flavto in uživa v druženju z našimi najmlajšimi glasbenimi nadobudneži.Placeholder

MATEVŽ KOVAČIČ

kitara


Matevž je zaključil nižjo glasbeno šolo v Kranju. Znanje iz kitare si izpopolnjuje s pomočjo sodobne tehnologije in interneta. Sicer pa je kitarist v zasedbah Following Summer in Atic Mist, s katerimi nastopajo na številnih slovenskih odrih skupaj z uveljavljenimi glasbenimi imeni, kot so Siddharta, Niet, Elvis Jackson, Mi2 in drugi. Izkušnje si nabira tudi s snemanjem kitare v studiu, sicer pa uživa ob poučevanju naših kitaristov, ki nas na končnih nastopih vedno znova navdušujejo.