Glasbena šola


Poučevanje glasbil in petja

V Glasbenem centru Ringo poučujemo tako kljunasto, kot tudi prečno flavto. Kljunasta flavta ni predpogoj za vpis na prečno flavto. Program prilagodimo posamezniku, lahko pa ga izvajamo tudi po smernicah državne glasbene šole. Na koncu šolskega leta ima vsak učenec/učenka nastop ob spremljavi klavirja.
V Glasbenem centru Ringo poučujemo akustično kitaro, klasično kitaro, električno kitaro in bas kitaro. Prilagodimo se željam naših učencev in učenk. Naš učiteljev vas po željah nauči tudi spremljanje skladb/petja z akordi – vendar ne smete pozabiti, da so za igranje akordov potrebne tudi osnove. Klasična kitara se uči tudi po programu predpisanem s strani državne glasbene šole.
V Glasbenem centru Ringo poučujemo klavir in električne klaviature. Prilagodimo se posameznikovim željam, saj je klavir inštrument, na katerem se lahko izvajajo vse zvrsti glasbe in je odličen kot samostojni inštrument, poleg tega pa je primeren tudi za izvajanje spremljave ob petju in drugih inštrumentih. Zelo popularne so električne klaviature oziroma pogovorno »sintisajzer«, na katerem se naučimo ogromno znanih skladb, ki jih zaigramo ob vklopljenih melodijah ali samostojno, kot na klavir.
Bobni so vedno bolj popularen inštrument in nepogrešljivi v glasbenih skupinah. V Glasbenem centru Ringo poučujemo bobne glede na posameznikove želje – lahko ste popolni začetnik, ali pa bobne igrate že dalj časa. Nekaj ur je potrebnih za spoznavanje osnov igranja, kasneje pa učenci lahko igrajo ob svojih najljubših skladbah, ki si jih izberejo. Tudi na zaključnem koncertu vsak učenec zaigra na bobne ob skladbi, ki mu je najbolj všeč.
V Glasbenem centru Ringo poučujemo osnovne vokalne tehnike, pravilno dihanje, petje na mikrofon ter nastopanje.
Glasbeno teorijo izvajamo 1x tedensko po 45 minut. Obiskujete jo lahko ob inštrumentu ali samostojno.
Pri pouku glasbene teorije poskušamo približati učencem bolj poglobljeno znanje not, ritmičnih in melodičnih zapisov, predvsem pa poudarjamo povezavo med glasbeno teorijo in inštrumentom, ki ga učenci igrajo.
Izvajamo inštrukcije za vse, ki se želite spoznati z osnovami glasbene teorije, flavte, kitare ali klaviatur. Primerno za srednje vzgojiteljske šole ali druge pedagoške smeri, kjer je potreben izpit iz glasbe.
Za otroke vseh starosti (priporočena starost je od 5-7 let, vendar se prilagodimo tudi
mlajšim in starejšim) ki se še niso odločili, kateri inštrument bi igrali, bi se pa radi
spoznali z glasbo.  Namen je uživanje ob glasbi, ustvarjanje ob glasbi, spoznavanju
inštrumentov in učenje ritma ter petja.

Kontaktirajte nas na še danes!

Vpišite se še danes!


V primeru zanimanja ali želje po obiskovanju naše glasbene šole v Kranju, nas lahko kontaktirate tudi preko spodnjega obrazca. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo s ponudbo in odgovori v najkrajšem možnem času!


Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Telefonska številka, kamor vas lahko pokličemo (obvezno)

Izberite program, ki vas zanima

Dodatno sporočilo